Caucasian Challenge

Tótóltóig / From lake to lake

Az ohridi turistáskodás után a következő nap célállomása Bulgáriában a Belmeken tó. Mi a feladatok miatt addig nem jutottunk odáig, Blagoevgradban aludtunk egyet. Remek kis város, komoly éjszakai élettel, mindenki kint az utcán, a pesti Liszt Ferenc tér hússzorosára nőve. Az árak kifejezetten barátiak, elég annyit mondanom, hogy egy kiváló rakija (törköly pálinka) belvárosi helyen 1.1 leva, azaz mintegy 130 forint. A sör és a kaja is hasonlóképpen olcsó. Állat jó szállást találtunk olcsón a „budai” oldalon, egy régi épületből átalakított szálloda, nagy kerttel, a szomszédban egy templommal, ami a rilai kolostor kicsinyített mása volt. Üdítően friss hely a nagyrészt csontszáraz albán-macedón szakasz után. Csak a harangláb ne lett volna 5 méterre szobánktól… azt az érzést, amikor reggel hétkor megszólalnak a harangok…. nem tudom, értünk szóltak-e, de nem volt túl felemelő.

A Belmeken felé haladva találkoztunk a Bulgária Rally versenyzőivel, konkrétan mellettünk repesztettek el a hegy felé vezető úton. Kiderült, hogy aznap van a hétvégi verseny időmérő edzése, arra melegítettek a fiúk.

Megtaláltuk a táborhelyet, nagyon tuti parti parti lesz. Sokáig nem élvezhettük, indultunk tovább Isztambul felé.

=====================================

After behaving as real tourists by the Ohrid lake we headed towards the Belmeken lake in Bulgaria. Obviously doing our daily job on the way we didn’t get there, we had to stay in Blagoevgrad, a pretty and lively city. Prices are really affordable, let’s take a couple of examples: a big shot of lovely raki in a cool downtown restaurant or bar is about 1/2 Euro, a premium beer is 80 cents, a great pizza is 3-4 euros.
We found a helluva plave for the night, a but up in a hill, fresh air, garden view, nice drinks, cheap room – in an old house converted to a hotel. Only one thing was a bit unpleasant, the bells of the nearby monastery at 6 AM, something like 10 feet from our window.

Driving to Lake Belmeken we met some fancy rally cars on our way (poor guys don’t know what a real rally is), they warmed up for the timing session of the Bulgaria Rally which was held on the day we arrived there.

we found the ideal place for camping, lovely setting, right by the water on 1960 meters above sea level. Marked it, got some food and moved on towards Istanbul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *