Caucasian Challenge

Kevesebb duma, több kép / Less blabla, more pics

Rájöttem, hogy egyszerűen képtelenség normálisan, napi szinten vezetni ezt a napló-beszámoló-szerűséget. Egész nap megyünk, jegyzetelünk, fotózunk, pontokat keresünk és tűzünk, GPS-t nyomkodunk, szállásokat alkuszunk, mindezt 45 fokban, este vagy van net a szállodában, vagy nincs… nem tudom utolérni magam.

Sokkal jobban járok én is és a nyájas olvasó is, ha képeket teszek fel és írogatok ezt-azt mellé.
OK?

====================================================

Folks, I’ve realized that I can in no way update this blog regularly and properly: we drive and take notes and take pictures and search for/register points for the competition, and push the GPS buttons and make hotel deals all day in 45 degrees, we either have or we don’t have internet in the evenings… I just cannot catch up.

We are all better off if I simply upload photos and comment them in a couple of words.
OK?

Az Ohrid-tó 1600 méterről / Lake Ohrind taken from 1600 meters above s.l.

Ritka tünemény (akár a meséskönyvekben): eső egy darab felhőből az Ohrid tó felett / Something you probably see only in story books: rain from just one cloud above Lake Ohrid

Nem limó, halottas Lada Niva. Vajon miért Bel-fast a cég neve? / Not a limo, a funeral Lada Niva… but why do the call the company Belfast?

Egy atom-szockó szálló bejáratánál. Azt hiszem a légkalapácsos munkásember bronzszobra híven kifejezi mindenki számára a szálló jellegét. Nem vicc a hely, ma már csak filmekben látni ilyet. Keményvonalas kaukázusralistáknak kötelező. / By the entrance of a real gem hotel from the socialist Yugoslavian era. The good worker with the jackhammer says it all. A must for hardcore caucasianchallengers!

Arkagyij, a felmérőautó pózol egy hegyi patakban. Valahol Macedóniában. / Arkadiy, the scouting car posing in a stream. Somewhere in Macedonia.

Driving to the Ataturk bridge, Istanbul, Turkey / Útban az Atatürk híd felé Isztambulban.

Átkelés a Boszporusz-csatornán Ázsiába. / Crossing the Bosporus Channel. Welcome to Asia.

Út Konyába. Széles, hosszú, rohadt meleg. / Road to Konya. Wide, long, damned hot.

Út Konyából. Széles, hossző, rohadt meleg. / Road from Konya. Wide, long, damned hot.

Rettentő elfoglalt ember lévén ezer éve nem jutok el fodrászhoz. Utoljára 9 hónapja voltam. Már decemberben terveztem, de most végre Konyában végre. A képen a mester munkában. Ha azt mondom maximalista volt szakmáját tekintve azzal szerintem megsértem. Kínosan precíz, de érdekes volt a szessön, mindennkinek ajánlom. Bár amikor égő pálcát nyomkodott az arcomhoz meg mindenfelé, akkor kicsit megijedtem. De úgy tettem, mintha ez nálunk is mindennapos lenne. /
As a terribly busy person (hehe) I had no time to see a barber for months. Last time I planned a visit in January. But now… in Konya… finally. The master at work on the picture above. If I say he is a perfectionist he might offend him. He is painfully precise doing his job. A great session, I encourage everyone to try him. However, when he started to wave with a stick in flames around my face I was a bit scared but pretended to know what he’s doing since this is something daily routine at home as well…

A mester és a mestermű / The master and the masterpiece

Simán tudunk élni rajta. Döner-evés Isztambulban / We can easily live on this: eating döner in Istanbul

Mecset Konyában. Konya az iszlám vallási központ Törökországban. Ehhez mérten igen-igen korlátozottak a sörivási lehetőségek. Aműgy tök jó hely. /

A mosque in Konya. This city is the muslim religious center of Turkey. So the possibilities to get a beer are highly limited. It’s a nice place though.

3 responses to “Kevesebb duma, több kép / Less blabla, more pics”

  1. jó a hajad atti 🙂 szabiról azért megválogathatnád, milyen képeket teszel fel. azér ennél jobb pasi :))

  2. Ejnye hat… nem modell verseny ez. Ezek tok jo kepek, termeszetes mivoltaban abrazolvan a szervezoket 🙂
    Lesznek meg jobbak is!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *