Caucasian Challenge

Helyzetjelentés az elmúlt 2 napról / Riport from the last 2 days

Rövid helyzetjelentés, hiszen a csapatok hamarosan útra kelnek…

Macedóniában vagyunk, az Ohrid-tó partján található Bellevue hotelben éjszakáztunk – sokáig az utolsó kényeztetés a versenyzőknek, ma már vadkemping vár minket a Bulgáriai Belmeken-tó partján.

Az elmúlt napokban sok csapat küzdött a hegyekkel és nem csak a Ladák és Moszkvicsok. A 02-es rajtszámú Quart team olyan előzékeny volt egy szűk albán úton, hogy sikerült autójukat az útmenti meredek árokba kormányozni, az autó szinte oldalára dőlve várta a segítséget. Az meg is érkezett hamarosan kb. 50 falusi formájában, akik mind segíteni akartak. A Toyota Hiace-t megpróbálta kihúzni néhány terepjáró, sikertelenül, végül egy markolónak sikerült kiemelni az autót. A jármű és legénysége jól vannak.

A bordó Lada kombiban utazó XXL csapat folyamatosan hűtés problémákkal küzd, utoljára az első éjszaka, Mostarban mutatták magukat, de tegnap ők is elértek Ohridba. Albániában 5 szerelő nézte meg és nyúlt az autóhoz, de bevallásuk szerint jobb nem lett. Viszont 100 liter vizet már beleöntöttek a folyamatosan szivárgó hűtöbe, amin nem működik a ventilátor sem. Különösen hasznos a meredek hegyi utakon.

Az amerikai Texas Dream Team feladta a bázisát a magyar határ mellett fekvő Nova Gradiska faluban, ahol 3 napig húzták meg magukat, miután megfőztés a Jeep Cherokee motorját. Vonattal Skopjéba érkeznek ma reggel, majd Stip városában csatlakoznak a mezőnyhöz. Megpróbálunk szerezni nekik egy Ladát, hátha azzal nagyobb szerencséjük lesz…

A Moszkvics és legénysége elképesztő küzdőszellemről tett tanúbizonyságot, az autó bár folyamatosan ilyen-olyan problémákkal küzd, fáradhatatlanul falja a kilométereket még a szörnyű albán hegyi utakon is. Tegnap elhagytak úgy 1.5 méter kipufogót 2 dobbal, de ettől csak férfiasabb lett a gép hangja. Néha felforrt a víz, de ilyen apróságok nem fognak ki egy vérbeli Kaukázus Rali versenyzőn.

A mai nap csodálatos helyen, a Belmeken-tó partján vadkempingezik a mezőny, majd másnap elindul Istanbul felé, ahonnan újra bejelentkezünk.

Sajnos képeket eleddig nem volt időnk feltölteni, de ami késik nem múlik ugyebár…

2 responses to “Helyzetjelentés az elmúlt 2 napról / Riport from the last 2 days”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *