Útvonal

flags of the caucasian challenge
 

START: 2013. augusztus 10. Helyszín: Budapest

A budapesti rajt után dél felé indulunk és utunk Bosznián, Montenegrón, Koszovón és Albánián keresztül vezet, majd a Balkánt Görögországon keresztül hagyjuk el. Átkelünk a Boszporusz-szoroson, Isztambult elhagyva keresztül autózunk Törökország teljes hosszán, majd átlépünk Grúziába. Grúzia legszebb tájait járjuk végig, körbeautózzuk Adjaria hihetetlenül zöld hegyeit, a Magas-Kaukázus zordon, 5000 m magas csúcsait, és az Alacsony-Kaukázus fantasztikus kanyonjait. Délnek fordulunk, és Kelet-Örményországon keresztül a politikailag bizonytalan státuszú Karabahba érkezünk: Hegyi Karabahot körbeautózva érjük el 17 napos utunk utolsó állomását, Jerevánt.

CÉL: 2012. augusztus 26. Helyszín: Jereván, Örményország

 

A Kaukázus Rali 2013 útvonala

A pontos útvonalat, a napi szakaszokat, start és célhelyeket megnézheted, ha a térkép alatti linkre kattintasz.

 

 

The Caucasian Challenge 2013 nagyobb térképen megjelenitve

 

 

Mit várhatunk ettől az egésztől (úgy általában)?

A balkáni és kaukázusi háborúktól eltekintve a legtöbben nem sokat tudnak ezekről a gazdag történelmi múlttal és páratlan kulturális emlékekkel és fantasztikus természeti adottságokkal rendelkező országokról. A Kaukázus Rali izgalmas útvonalon visz végig Dél-Kelet Európán és Törökországon keresztül a Kaukázusba.

Csodálatos vidéki emberek, ősi építészeti remekek, rossz és még rosszabb utak, lélegzetelállító tájak, aknamezők, kiégett tankok, hegyvidéki éghajlat, szubtrópusi zóna, csodás tengerpartok és kopár síkságok – ezekkel nézhetsz szembe a Kaukázus Rali résztvevőjeként. És mindezt kezelendő sokszor csak a mosoly és némi humorérzék az egyetlen erőforrásod.

 

 

 

 

 

 

A 6000 kilométeres futam alatt szinte minden úttípussal találkozol. Modern főutak, poros földutak, sáros csapások, folyómedrek, hófödte hágók és gleccserek, csontszáraz pusztaság, vagy elárasztott szakaszok – minden lehetséges. Az útvonalat úgy alakítottuk ki, hogy minden országban a lehető legszebb, legváltozatosabb tájon haladjunk keresztül. A túra során (ahol létezik ilyen) a nagyobb főutakat is igénybe lehet venni, de kinek van kedve az unalmas autópályákon darálni a kilométereket?